Bernhard Nord – författare till böcker om Vilhelmina

Bernhard Nord – författare till böcker om Vilhelmina. ”I Marsfjällets skugga”, ”Fjällbruden”, ”Fjällfolk” m fl. Storsäljare och översatta även till tyska,

Joel '''Bernhard Nordh''', svensk [[författare]],  född [[19 april]] [[1900]] i en fattig [[statare|statarmiljö]] i [[Björklinge]], [[Uppland]] som [[utomäktenskaplig]]t barn till en [[piga]]. Död [[9 augusti]] [[1972]] i [[Uppsala]].

Nordhs biografi har skrivits av [[Matts Heijbel]] och gavs ut 1977 under titeln ''Boken om Bernhard Nordh'' av [[B. Wahlströms bokförlag]].

LAPPLAND HALL OF FAME

VILHELMINA

== Bibliografi ==

*Jorden är god (1936)

*''I marsfjällets skugga'' (1937)

*Folkhemmet (1937)

*''Fjällfolk'' (1938)

*Under frostpiskan (1938)

*I de stora skogarna (1938)

Tösen på Valtomta (1940)

Silverdalen (1941)

Nybyggarna vid bäversjön (1942)

Starkare än lagen (1943)

Kämpa mot ödet (1944)

Ingen mans kvinna (1946)

Storm över fjället och andra berättelser (1947)

Jakobs stege (1949)

Ogärningsmän (1950)

I min gröna ungdom (1951)

Vandra mot solen (1953)

Mina fem söner (1956)

Leka farligt (1957)

Röd himmel (1958)

Offerbäcken (1959)

Åter till verkligheten (1963)

Skuggan över byn (1963)

Gyllene bocken (1965)

Fjällbruden (1968)

Bodil Jonsdotter (1970)

Bågskytten (1971)

Vargjakten (1971)