LAPPLAND    info@lappland-hall-of-fame.se
  

 

Welcome to LAPPLAND-HALL-OF-FAME»

 

 

 

 

ARVIDSJAUR

 

 

 

Svenska Lappland har en befolkning på 100 980 invånare. Befolkningstäthet  0,9 invånare/km². Landarealen är 109 729 kvadratkilometer mer än fjärdedel av Sveriges yta.

 

De flesta känner till att mycket stor del av Sveriges rikedomar har sitt ursprung i Lappland. För att nämna alla gruvorna och malmen, skogarna och vattenkraften. Internationellt är det också ett mycket stort turistmål. Genom Sveriges turistråd och SAS har det mest blivit marknadsföring av norra delen, KIRUNA området.

 

Idag finns reguljärt flyg till ytterligare fem orter i Lappland, nämligen VILHELMINA med ÅSELE & DOROTEA, STORUMAN,  LYCKSELE, HEMAVAN, ARVIDSJAUR med ARJEPLOG & SORSELE och GÄLLIVARE. Dessutom finns vintertid sedan flera år tillbaka direktflyg från ARVIDSJAUR till HANNOVER, FRANKFURT, MÜNCHEN och STUTTGART. Lappland har genom flyget kommit marknaden närmare. I HEMAVAN ligger flygplatsen på gångavstånd till liftsystemet!

 

 Arvidsjaur kommun har en areal dubbelt så stor som Landskapet Blekinge.

 

Kom gärna med förslag på vilken eller vilka du tycker skall komma med på denna hemsida till

info@lappland-hall-of-fame.se

 

 

NOMINERADE ÄR:

MICHAEL FENDER. Delägare till Flygbolaget FlyCar, som sedan tio år tillbaka trafikerar ARVIDSJAUR FLYGPLATS med direktflyg från HANNOVER, FRANKFURT HAHN, STUTTGARToch MÜNCHEN vintertid fredagar och måndagar. Vissa månader även onsdagar.

 

Michael Fender är även ägare till hotell i Oppenheim i Tyskland. I en av hotellträdgårdarna hittar man en ARVIDSJAUR ÄLG. Med en äkta älgkrona i motsats till de tre träälgarna i Arvidsjaur! Detta som tack från Arvidsjaur kommun för Michael Fenders lyckade satsning med flyget till Lappland och Arvidsjaur flygplats.

 

 

 

 

Foto: Berndt Lundqvist

 

 

KEVIN BORG

Kevin kom från Malta - en ö i Medelhavet. Flyttade till Arvidsjuar i Lappland och vann IDOL. Sommaren 2011 gifter han sig med sin flickvän Sofia i Arvidsjaur!

 

Kevin är född den 9 juni 1986.

 

GLOMMERSTRÄSK

Kyrkbokföringsdistrikt i Arvidsjaurs kommun i sydöstra Lappland

 

Zinat Pirzadehs - ståuppkomikern från Teheran - kom som flykting 1990 till Sverige och Glommersträsk. Nu tala hon i både TV och Press om sin kärlek till Glommersträsk. "Här får jag sådan sinnesro" . Hon fick 2010 Svenska Standupgalan priset som årets kvinnliga komiker. Sommarpratat i P1. Författardebuterar med romanen "Fjäril i kroppen". Preminär på föreställningen "Bakis i burkan" den 21 oktober2011 på Boulevardteatern i Stockholm.

 

 

 

 

Välkommen till Lappland-Hall-of-Fame.

Hall of Fame är en sorts museum som finns för personer som har gjort speciella insatser inom ett särskilt område

 

Personer  som gjort ARVIDSJAUR  känt. 

 

 

En av Sveriges ledande incoming operatörer inbjuder gäster från hela världen att komma till Lappland.

 

www.reisen-nach-lappland.com

 

.

 

 

På denna sida kommer vi att presentera kända personer som gjort ARVIDSJAUR känt. Har du förslag på personer så är Du välkommen med förslag. Detta sker lämpligen till email:

INFO@Lappland-Hall-of-Fame.se

 

 

 

Följande har hittills nominerats att vara med i ARVIDSJAUR-Hall-of-Fame:

 

KULTUR PERSONLIGHETER:

 

 

FÖRFATTARE

 

 

SAMISKT HANTVERK

 

 

KONST

 

 

FÖRETAGARE

Michael Fender (Oppenheim)

 

 

SPORT

 

 

ÖVRIGA

 

 

SÅNG OCH MUSIK

 

 

MEDIA

 

 

 

Mer information om de nominerade finns på länk.

 

 

.

 

 

 

INCENTIVE-HOUSE-LAPPLAND © 2009• Privacy Policy • Terms Of Use

 

LAPPLAND-HALL-OF-FAME

 

ARVIDSJAUR MED GLOMMERSTRÄSK

 

UNDER KONSTRUKTION.

 

2012-04-09

 HALL OF FAME