LAPPLAND HALL OF FAME VILHELMINA

  LINDA ISACSSON – Miss Sweden & TV-kändis

SENASTE NYTT! Tidningen LAND har nu listat SVERIGES 100 hetaste lantisar. Vilhelminaflickan LINDA ISACSSON-LINDDORFF toppar listan. Men inte bara LINDA finns med. På 38 plats hittar vi PATRIK GRAHN, Vilhelminapojken som numera är professor på ALNARP och på 66 plats hittar vi Frisörskan LINNEA SVENSSON. Anja Pärson från Tärnaby hittar vi på 83 plats och OS-guldmedaljören Björn Ferry från Storuman på 30 plats. Från Högland i Dorotea finns Jette Jacobsen plats 33 känd för sin kryddiga färskost. Marcus Hellner från Gällivare hittar vi på 8 plats och kommunalpolitikern Kenneth Stålnacke på 12.
Källa: Tidningen LAND N2 1-2 2011

Linda Susanna Isacsson-Lindorff, född 9 februari1972 i Vilhelmina, Södra Lappland Västerbottens län där hon även är uppvuxen, är en svenskprogramledare, reporter och väderpresentatörTV och utsågs till Fröken Sverige 1990.

Linda Isacsson var tidigare väderpresentatör på TV3 och programledare för Farmen, Bonde söker fru, När & fjärran och Djur i FaraTV4. Hon blev programledare för Robinson 2009 i TV4.

Hon var vädermeterolog för TV3 1999.

Linda Isacsson har också bland annat gjort ett utvik i tidskriften Slitz.

 

Linda Isacsson är en stor förebild för ungdomen från VIlhelmina. Hon berättar både för vänner och press om hur fint det är i Vilhelmina. När TOMAS BÜHL , kollega på TV4, blev VD för Svenska Turistm - Visit Sweden - berättade Linda att allt som turisterna vill ha - "Det finns i Vilhelmina". Heder åt en sådan tjej!

 

 

Linda Isacsson: "Hon är en Wilhelmina"

Programledaren Linda Isacsson ger sin tre månader gamla dotter namn efter orten hon kommer ifrån: Vilhelmina.

De första månaderna hette dottern Leija, men sedan kom programledaren på bättre tankar.
- Jag kom för tre veckor sedan på att hon inte är en Leija, hon är en Wilhelmina, säger Linda Isacsson till Expressen.

Linda Isacsson, just nu aktuell som programledare för 'Bonde söjer fru', kommer själv från Vilhelmina. Nu får hennes dotter namnet som drottning Fredrika, Dorotea, Vilhelmina av Baden själv fick ge till orten i Västerbottens inland för 200 år sedan.
- Det är ett vackert namn tycker jag. Det var rena turen att vi inte hann döpa henne, säger Linda Isacsson till Expressen.

Publicerad: 18 december 2009 kl 09.12 Västerbottens-Kuriren

 

2010-09-28

Paul Anderlind och Linda Isacsson Lindorff drar igång volontärresebyrån Good Travel AB.

”Good Travel erbjuder ett nytt sätt att resa och vänder sig till alla som söker en mer meningsfull reseupplevelse där resenären själv får vara med och bidra. Detta ligger rätt i tiden och är ett bra alternativ för dem som vill få ut något mer av resan än vid den traditionella semestern”, säger grundaren och vd för Good Travel, Paul Anderlind.


Good Travel vill kombinera glädjen av att resa med tillfredsställelsen att hjälpa andra. Good Travel är länken mellan små välgörande projekt och människor som vill resa och samtidigt vill göra en insats.

”Mina bästa reseminnen är från de resor där jag själv har fått vara med och delta. Resor där jag har fått uppleva genuin kultur och spännande möten med människor och djur. Det är också anledningen till varför jag är med och startar Good Travel. Nu kan fler få möjlighet till liknande upplevelser”, säger Linda Isacsson Lindorff, initiativtagare till Good Travel. 4

 

OKTOBER 2010

Linda Lindorff är en av värdinnorna på TV4 programmet "FÖRKVÄLL" och talar om för gästerna i soffan att hon kommer från VILHELMINA I SÖDRA LAPPLAND!