LAPPLAND    info@lappland-hall-of-fame.se
  

 

Welcome to LAPPLAND-HALL-OF-FAME»

 

 

 

 

PORJUS

 

 

 

Svenska Lappland har en befolkning på 100 980 invånare. Befolkningstäthet  0,9 invånare/km². Landarealen är 109 729 kvadratkilometer mer än fjärdedel av Sveriges yta.

 

De flesta känner till att mycket stor del av Sveriges rikedomar har sitt ursprung i Lappland. För att nämna alla gruvorna och malmen, skogarna och vattenkraften. Internationellt är det också ett mycket stort turistmål. Genom Sveriges turistråd och SAS har det mest blivit marknadsföring av norra delen, KIRUNA området.

 

Idag finns reguljärt flyg till ytterligare fem orter i Lappland, nämligen VILHELMINA med ÅSELE  DOROTEA & STORUMAN. LYCKSELE, ,HEMAVAN, ARVIDSJAUR med SORSELE och GÄLLIVARE. Dessutom finns vintertid sedan flera år tillbaka direktflyg från ARVIDSJAUR till HANNOVER, FRANKFURT, MÜNCHEN och STUTTGART. Lappland har genom flyget kommit marknaden närmare. I HEMAVAN ligger flygplatsen på gångavstånd till liftsystemet!

 

 

 

Kom gärna med förslag på vilken eller vilka du tycker skall komma med på denna hemsida till

info@lappland-hall-of-fame.se

 

 

 

 

 

 

tisdagen den 17:e april 2012

Tre fantastiska Porjusbor...

...ja det finns fler, flera hundra fantastiska Porjusbor, kanske tusentals om man skall vara riktigt ärlig. Men just de här tre filurerna som jag spelar upp i radiokanalen min de är fantastiska. Kan ni tänka er att Calle Ahlström, en bergsprängare av den gamla goda stammen han var en av de näktergaler som kvittrat över nationalparkerna runt byn. Visst...det var blandade visor som strömmade ur hans strupe. Romantiska ballader blandades upp med ekivoka små stumpar och hårda rallarepistlar. Curt Eriksson, Klas och Essys ungsta grabb, en av mina riktigt goda vänner växte upp som en ganska blyg och stillsam ung man. Men när så luften från Hälsingevingarna fick tag i honom så blommade han ut och visade omvärlden vad han kunde. Och han kan än för pipan (inte den där sura snuggan som han har fingret i halva dan, sällan är det glöd i stubben men den förbrukar både tobak och kraft) nej, jag menar rösten..och gitarr-och banjospelet.

Kan ni tänka er att under tiden som de stora snubbarna i USA och England satt och pillade på sina miljonprojekt  med elektronisk musik, så satt lilla Andreas och pillade hemma i posthuset i Porjus. Han plockade också fram elektronisk musik tillsammans med en god vän. Där var inte banden mellan Porjus-USA-England speciellt långa. Klicka in er på den blåa rutan längst upp till höger på sidan, ja just där så får ni höra Porjuspojkarna sjunga lite för er på morgonkulan.

 

Välkommen till Lappland-Hall-of-Fame.

Hall of Fame är en sorts museum som finns för personer som har gjort speciella insatser inom ett särskilt område

 

Personer  som gjort PORJUS känt. 

 

 

 

En av Sveriges ledande incoming operatörer inbjuder gäster från hela världen att komma till Lappland.

 

www.reisen-nach-lappland.com

 

.

 

 

På denna sida kommer vi att presentera kända personer som gjort PORJUS känt. Har du förslag på personer så är Du välkommen med förslag. Detta sker lämpligen till email:

INFO@Lappland-Hall-of-Fame.se

 

 

 

Följande har hittills nominerats att vara med i PORJUS-Hall-of-Fame:

 

KULTUR PERSONLIGHETER:

BIRGITTA SVENDÉN

 

FÖRFATTARE

 

 

SAMISKT HANTVERK

 

 

KONST

 

 

FÖRETAGARE

SWAHNBERG, CARL-HENRIK

 

SPORT

 

 

ÖVRIGA

 

 

SÅNG OCH MUSIK

CURT ERIKSSON
CALL AHLSTRÖM

 

 

MEDIA

 

 

 

Mer information om de nominerade finns på länk.

 

 

.

 

 

 

INCENTIVE-HOUSE-LAPPLAND © 2009• Privacy Policy • Terms Of Use

 

LAPPLAND-HALL-OF-FAME

 

PORJUS

 

 

 

 

2015-01-21

 HALL OF FAME