- Väldigt spännande! Det säger Doris Risfjell om att hon och maken Sven-Åke är bjudna på kungamiddag nästa vecka på slottet i Stockholm.

- Det hade vi aldrigt kunnat tro och det känns väldigt ärofullt, säger Doris.

De båda sameslöjdarna i Malgonäs i Vilhelmina är inbjuda till en av de tre representationsmiddagar som kungen Carl XVI Gustaf håller. Deltagarna brukar bestå av hovstaterna, ärkebiskopen, statsministern och andra viktiga företrädare för landet.

Men även andra kulturpersonligheter och intressanta personer brukar finnas med bland gästerna och i år gick inbjudan till slöjdarparet från Vilhelmina.

De är vida kända för sina alster, sin butik med sameslöjd och sitt samiska museum, där de bland annat generöst tar emot grupper.

- Det blir väldigt spännande att få möta andra grupper av människor mot vad vi brukar och det ger oss en chans att lyfta fram den egna verksamheten och regionen, säger Doris Risfjell.

I lördags residenset

Kungamiddagen är 9 februari i Stockholm. I lördags var de inbjudna till länsresidenset för att fira av landshövdingen.

- Så det här året har börjat helt fantastiskt. Nu har vi bryderi vad vi ska ha med oss till slottet. Och vad vi ska ha på oss. Det blir bråttom med två nya koltar, säger Doris.