ARJEPLOG2

Welcome to LAPPLAND-HALL-OF-FAME


HALL OF FAME

Välkommen till

Lappland-Hall-of-Fame.

Hall of Fame är en sorts museum som finns för personer som har gjort speciella insatser inom ett särskilt område

En av Sveriges ledande incoming operatörer inbjuder gäster från hela världen att komma till Lappland.

INCENTIVE-HOUSE-LAPPLAND © 2014• SE916594-9489 • VILHELMINA

LAPPLAND-HALL-OF-FAME

Följande har hittills nominerats att vara med i ARJEPLOG-Hall-of-Fame:


KULTUR PERSONLIGHETER:


FÖRFATTARE
SAMISKT HANTVERKKONSTFÖRETAGARE


SPORT

Klas Lestander


SÅNG OCH MUSIKMEDIA


ÖVRIGA

Mer information om de nominerade finns på länk.

Svenska Lappland har en befolkning på 100 980 invånare. Befolkningstäthet  0,9 invånare/km². Landarealen är 109 729 kvadratkilometer mer än fjärdedel av Sveriges yta.


De flesta känner till att mycket stor del av Sveriges rikedomar har sitt ursprung i Lappland. För att nämna alla gruvorna och malmen, skogarna och vattenkraften. Internationellt är det också ett mycket stort turistmål. Genom Sveriges turistråd och SAS har det mest blivit marknadsföring av norra delen, KIRUNA området.


Idag finns reguljärt flyg till ytterligare fem orter i Lappland, nämligen VILHELMINA med ÅSELE & DOROTEA, STORUMAN, LYCKSELE,  HEMAVAN, ARVIDSJAUR med ARJEPLOG & SORSELE och GÄLLIVARE. Dessutom finns vintertid sedan flera år tillbaka direktflyg från ARVIDSJAUR till HANNOVER, FRANKFURT, MÜNCHEN, STUTTGART OCH BIRMINGHAM. Lappland har genom flyget kommit marknaden närmare. I HEMAVAN ligger flygplatsen på gångavstånd till liftsystemet!


Arjeplogs Kommun är belägen kring sjöarna Hornavan, Uddjaur och Storavan och sträcker sig upp till gränsen mot Norge. 13000 kvadrat kilometer. En av landets största kommuner samtidigt en av landets till befolkningen minsta.


Kom gärna med förslag på vilken eller vilka du tycker skall komma med på denna hemsida till


info@lappland-hall-of-fame.se

 

Klas Lestander, född 18 april 1931 i Arjeplog, är en svensk tidigare skidskytt som vann skidskyttetävlingen vid Olympiska vinterspelen 1960 i Squaw Valley i delstaten Kalifornien, USA. Det var det första olympiska skidskytteloppet, och gick över 20 km (distanslopp). Han hade den 15:e bästa åktiden av de 30 deltagarna, men vann tack vare felfritt skytte. Det var första gången i ett internationellt mästerskap som någon sköt fullt.


Året därpå vid VM i Umeå tog han tillsammans med det svenska stafettlaget ett inofficiellt brons.


   LAPPLAND