VILHELMINA2


HALL OF FAME

   LAPPLAND

Välkommen till

Lappland-Hall-of-Fame.

Hall of Fame är en sorts museum som finns för personer som har gjort speciella insatser inom ett särskilt område

En av Sveriges ledande incoming operatörer inbjuder gäster från hela världen att komma till Lappland.

LAPPLAND-HALL-OF-FAME

VILHELMINA

2016:

Så ska Linda Lindorff vinna Let´s Dance


Den 11 mars startar årets Let´s Dance i TV4. I år medverkar ingen mindre än Linda Lindorff från Vilhelmina. Som har ett äss i rockärmen för att vinna tävlingen.


Linda blev fyra i  danstävling i TV4

Nu har jag varit till Vilhelmina - Sveriges sist bebyggda område. Tänk att man för 100 år sedan inte hade bilväg och järnväg till detta område. Alltså ett mycket intressant nybyggarområde. Vilhelmina kyrkby blev kyrkstad 1916!


År 1904 kunde man läsa i Västerbottens-Kuriren: ”Wilhelmina kyrkoby är belägen vid Volgsjöns norra strand, och torde i fråga om natursköna omgivningar intaga första rummet i södra Lappland” och ”Just här ser vi längst bort i väster Wilhelmina Lappmarks stolthet, det väldiga Marsfjället sticka fram. I morgonbelysningen är detta må hända Sveriges vackraste snöfjäll, och påminner fliligt om vissa partier av Alperna. Marsfjället har också en höjd av 1,589 meter eller 5,340 fot, öfver havet, och är således betydligt högre än Åreskutan, som dock genom sitt läge vunnit mycket större berömmelse. Men det är ju Västerbottningarnas sed att aldrig förstå sig på att framhålla hvad deras land har ett erbjuda främlingen. Därför har turistströmmen hittills gått förbi Västerbottens läns Lappmark, ehuru äfven där finnes mycket sevärt”.De flesta känner till att mycket stor del av Sveriges rikedomar har sitt ursprung i Lappland. För att nämna alla gruvorna och malmen, skogarna och vattenkraften. Internationellt är det också ett mycket stort turistmål. Genom Sveriges turistråd och SAS har det mest blivit marknadsföring av norra delen, KIRUNA området.


Idag finns reguljärt flyg till ytterligare sex orter i Lappland, nämligen VILHELMINA med ÅSELE DOROTEA & STORUMAN, LYCKSELE, HEMAVAN, ARVIDSJAUR med SORSELE och GÄLLIVARE. Dessutom finns vintertid sedan flera år tillbaka direktflyg från ARVIDSJAUR till HANNOVER, FRANKFURT, MÜNCHEN, STUTTGART OCH BIRMINGHAM. Lappland har genom flyget kommit marknaden närmare. I HEMAVAN ligger flygplatsen på gångavstånd till liftsystemet!


Kom gärna med förslag på vilken eller vilka du tycker skall komma med på denna hemsida till
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


INCENTIVE-HOUSE-LAPPLAND © 2014• SE916594-9489 • VILHELMINA